blog

Åpent Bryggeri 11 februar

På lørdag blir det igjen lørdagslive på Åpent bryggeri, og vi gjentar suksessen med «gladjazz» fra den muntre trioen «Polkadots & Moonbeams».

Vi åpner dørene klokken 13.00, og det blir salg av bangers & mash i tillegg til særdeles kortreist drikke!

Nyhet! Du kan nå også bestille mat inne på Vespa & Humla som ligger vegg i vegg med bryggeriet. Maten får du servert inne på bryggeriet og passer utmerket med det vi har på vår drikkemeny. På denne måten tilbyr vi dermed ikke bare god ølsnacks men også et større utvalg av mat som vil dekke de fleste behov (store måltider, vegetar, osv). Vespa & Humla serverer mat inspirert fra det italienske kjøkken, og har sitt eget rotisseri der både kylling, porchetta og andre godsaker!

Gratis gjær til hjemmebryggere

Vi fortsetter vårt populære tilbud med gratis gjær! Hver lørdag deler vi ut gratis gjær til hjemmebryggere. Man tar selv med desinfisert beholder/syltetøyglass som vi fyller opp med vår nyhøstede gjær. Siden vi høster gjær som er på sitt best er du dermed sikret en gjær som du trygt kan bruke uten å lure på om du har nok gjær! Vi har som regel British ale yeast tilgjengelig. Dette er en gjær som egner seg til mye forskjellig, og den arbeider raskt. Ellers har vi også enkelte ganger annen gjær som lagergjær, saison eller belgisk.

 

image1
Lars Birkelund synger og spiller trommer Pierluca Taranta: gitar Tov Ramstad: bass

16.00 – 18.00: Polkadots and Moonbeams

Denne trioen spiller «godjazz», med glimt i øyet, standardlåter og enkelte jazzifiserte norske «schlagere». Hovedsaklig vokalbasert.

aapent-bryggeri-plakat_web

Bryggerigårdens ølutsalg

Vi starter opp vårt eget butikkutsalg i bryggerigården, slik at du nå endelig får muligheten til å kjøpe øl fra Grünerløkka Brygghus med deg hjem. Vi vil tilby svært kortreis øl både  på flaske og på fat! Det er først og fremst vårt eget øl vi vil tilby, men vi vil også enkelte ganger ha noe spennende på lur fra andre flinke bryggerier!

Løkka pils, Ingefær ale og HverdagsIPA er de tre ølene som er tilgjengelig på flaske fra vår egen butikk nå i første omgang.

Kontakt oss for priser og bestilling av fat og leie av tappetårn. 



Offisiell åpning av butikken vi komme tilbake til.

Som bildet viser så er vi full gang med å lage butikk, men den er ikke helt klar for åpning før om en liten stund!

butikk.png

Det vil være mulig å handle i vår butikk i «vanlig åpningstid», når vi er i bryggeriet.

  • 08.30 -17.00 på hverdager
  • 13.00-18.00 på lørdager

 Server på samme måte som utestedene gjør!

tn2_obrazek_47Kegoratorutleie

Våre 30 liters fat selges fra vårt nye butikkutsalg som ligger i bryggerigården, ved siden av bryggeriet i Københavngata 4. For å kunne tappe ølet trenger man riktig utstyr, og derfor tilbyr vi også utleie av kegerator. Med en kegerator kan det tappes to ulike øl om gangen, og siden ølet blir avkjølt direkte trenger man ikke å tenke på utfordringen ved å måtte kjøle ned ølet på forhånd.   Siden det er maks 4,7 % som er grensen for salg fra butikk er det derfor øl innenfor denne alkoholstyrken vi vil tilby fra vår butikk.

Utleiepris 500 kr,- (+ depositum)

lwc-slimline-30l

 

Butikkutsalg av fat

Mange har etterspurt muligheten for å kjøpe fat til fester eller til ulike arrangementer, og her har dette vært forbeholdt utelivsbransjen. Du trenger ikke skjenkebevilling for å kjøpe ditt eget fat, så lenge det er under 4,7 %.

KeyKeg har blitt den nye standarden for mindre bryggerier. Selv om dette er engangsfat er det et godt og miljøvennlig alternativ. Etter bruk fjernes trykket fra fatet før det klemmes flatt. Tidligere var det fat i metall som ble brukt av bryggeriene, noe som medførte store kostnader ved transport både frem og tilbake, og en rensing med sterke kjemikalier før det kunne brukes på nytt. Dette var også en stor barriere for mindre bryggerier. KeyKegs har på mange måter gjort det enklere å ha et større mangfold av øl, både kortreis og «langreist»!

Priser vil variere!

 

 

 

Utsalgssteder/dagligvare som selger våre produkter

Her følger nøktern produktinfo og en oversikt over hvor våre øl med butikkstyrke selges i Oslo.skjermbilde

Butikkene du finner Løkka Pils på:

  • Kiwi Fredensborg
  • Kiwi Kværnerbyen
  • Kiwi Storgata
  • Kiwi Torshov
  • Kiwi Grønlandsleiret
  • Kiwi Waldemar Thranes gate
  • Kiwi St.Olavsplass
  • Kiwi Solli plass
  • Kiwi Markveien
  • Kiwi Trondheimsveien
  • Kiwi Tøyen
  • Kiwi Vogts gate
  • Kiwi Mølla
  • Kiwi Rodeløkka
  • Kiwi Gøteborggata
  • Kiwi Schouss plass
  • Kiwi Jordal
  • Kiwi Vålerenga
  • Kiwi Hovinvn
  • Kiwi Etterstad
  • Kiwi Konowsgt
  • Kiwi Karlsrud
  • Kiwi Ryen
  • Kiwi Waldemar
  • Kiwi Byporten
  • Kiwi Rosenhoff
  • Kiwi Parkveien
  • Kiwi Grefsen

Fra uke 9:

  • Kiwi Løren
  • Kiwi Briskeby
  • Kiwi Hellerudveien
  • Kiwi Bjølsen
  • Kiwi Frognerveien
  • Kiwi Grønland 18
  • Kiwi Sognsveien
  • Kiwi Skøyen
  • Kiwi Sorgenfrigata
  • Kiwi Hegdehaugsveien
  • Kiwi Gunerius
  • Kiwi Bislett
  • Kiwi Bygdøy allè
  • Kiwi Ensjø
  • Kiwi Barcode
  • Kiwi Økernveien
  • Kiwi Niels Juelsgate
  • Kiwi Mortensrud

Produktinfo

Løkka Pils er en lys pils, nesten strågul i farge.

Løkka pils er en lys, frisk og moderne lagerøl. Den er brygget med tysk pilsnermalt, klassisk tysk og tsjekkisk nobelhumle i kombinasjon med amerikansk sitrushumle. Øl brygget med lagergjær krever kald og lang lagringstid. Belønningen er en ren, balansert og smakfull øl. Den er brygget i hjertet av Grünerløkka, er ufiltrert og upasteurisert for større smaksrikdom. God alene eller til mange typer matretter.

Smak og aroma: friske korn med urter. Anbefalt serveringstemperatur: 4-7 grader.

Gratis gjær til hjemmebryggere!

..På åpent bryggeri, hver lørdag fra kl 13.00

Lørdag 14 januar starter vi opp igjen med «Åpent Bryggeri», der vi slipper inn publikum for å hygge seg i bryggeriet, med live musikk, god mat og kortreist drikke.

Nå som vi kjører i gang med Åpent Bryggeri på lørdager vil vi også gi hjemmebryggere muligheten til å brygge som oss. Derfor vil vi nå tilby fersk gjær som vi høster fra våre gjæringstanker. Gjæren får du helt gratis, men du må ta med deg en egnet beholder for å ta med deg gjæren med hjem. Beholder kan for eksempel være et syltetøyglass med lokk, og det er viktig at du har desinfisert glasset på forhånd.

yeastcountGjær er som mange vet en viktig og avgjørende faktor for bryggingen, og det kreves ofte litt bearbeiding eller arbeid for å sikre at gjæren er i god stand og er klar for å gjøre jobben sin. Fordelen ved å høste gjæren på sitt beste er dermed av både praktisk og økonomisk betydning. På bryggeriet bruker vi gjæren ca 10 ganger før vi starter på nytt med ny gjær. Slik vet vi at gjæren alltid er på sitt potensielt beste. Det er nettopp dette vi også dele med dere som brygger selv.

På Åpent Bryggeri 14 januar vil vi tilby nyhøstet British ale yeast til hjemmebryggere, planlegg derfor ditt neste brygg allerede nå!

Det vil legges ut info på facebook i forkant av Åpent bryggeri, slik at du vet hvilken gjær vi har tilgjengelig.

Og hvis du trenger tips eller gode råd så er vi under Åpent Bryggeri tilgjengelig for en hyggelig prat, sånn oss bryggere mellom!

 

 

 

Lansering – Omnipollo + Buxton Original Ice Cream serien

Torsdag 8. desember byr Grünerløkka Brygghus på lansering av Ice Cream serien på flaske. Det blir et hyggelig gjensyn med fire herlige collab øl mellom Omnipollo og Buxton!

Disse ølene vil være tilgjengelige:
– Original Vanilla Ice Cream Pale – 5,6% – pale ale med en vaniljestang per to liter øl. Sammen med havre og hvete gir det en myk munnfølelse for å etterligne en vaniljeis. Buxton/Omnipollos originale Ice Cream-øl.

– Original Lemon Meringue Ice Cream Pie – 6% – en surmesket øl med enorme mengder sitronjuice og laktosesukker.
– Original Rocky Road Ice Cream – 10% – en peanøttporter som er brygget med marshmallows og lagret med på kakaobønner.
– Original Texas Pecan Ice Cream (10%) – en pekannøttporter som er brygget med karamellsaus og lagret på store mengder med vanilje.

Dette arrangementet blir i ånd med lanseringen som forgår samtidig i Stockholm. omnipollo_cream-copy

Åpent bryggeri 10 desember med oversikt over bryggerier som kommer

Her får du infomasjon om hvilke bryggerier som kommer på vår lansering av «Åpent Bryggeri» og liste over hva de flinke bryggerne har med seg denne dagen.

15268090_1151895934879445_4269726371747580844_nKl 14.00 åpner vi dørene og ønsker velkommen til vårt første «Åpent Bryggeri». dette konseptet er inspirert fra blant annen de små håndtverksbryggeriene i  London, som har en tradisjon hver lørdag der de stolt inviterer og viser frem sitt bryggeri. Nå vil vi vise frem bryggeriet på Løkka, og inviterer dermed til Åpent bryggeri hver lørdag fremover (med unntak av 24 og 31 desember).

Her blir det muligheter for en liten omvisning og det blir selvsagt muligheter for å kjøpe seg noe godt å spise (og noe i glasset). Lørdagene vil også kunne by på en og annen overraskelse, noen ganger vil vi gjerne fokusere på ulike tema omkring mat og drikke. Andre ganger kan det dukke opp et og annet underholdningsinnslag, eller kanskje vi kjører en behagelig dag med snurring av  vinylplater som et lite pust i bakken for alle som vil ha et lite avbrekk fra lørdagens storbykaos. Uansett hva vi finner på, så lover vi god stemning og ekte håndtverk her hos oss!

I bakgården er det julemarked og det vil være juleverksted for barna. Vespa og Humla som arrangerer Jul i Københavngata denne dagen selger også smakfulle italienske produkter som egner seg supert som fine julegaver.

polkadots16.00 – 18.00: Polkadots and Moonbeams

Denne trioen spiller»godjazz», med glimt i øyet, standardlåter og enkelte jazzifiserte norske «schlagere». Hovedsaklig vokalbasert.

Lars Birkelund synger og spiller trommer
Pierluca Taranta: gitar
Tov Ramstad: bass
Trioen spiller og skaper god stemning inne på bryggeriet fra kl 16.00 kl 18.00
(Ps! trioen består altså av tre av musikerne på bildet)

Kl 18.00 får vi hyggelig besøk av Pavlova, et erfarent og dyktig kor som vil bidra til julestemning inne på bryggeriet.  Pavlova ble etablert i Oslo i 2014 og består av 11 unge damer ledet av dirigent Anna Sandvik. Pop, visesang, folketoner og klassisk er det jentene synger. Vårt repertoar inneholder sanger som passer til blant annet bryllup, seminarer og festmiddager

 

Her er listen over bryggerier som kommer på vår lansering av «Åpent bryggeri»:

Cervisiam har med seg:

  • Krampus Imperial Stout
  • Hans Trapp – Porter
  • Belsnickel – IPA

St. Hallvard har med seg:

  • Reserve-Jul – Belgian Strong Ale 9%
  • For-Jul, Scotch Ale 7,3%
  • Sving Deg, Pilsner 5,5%
  • Fugle-Klausen IPA med cassis, 6,5%

Haandbryggeriet har med seg:

  • Bestefar 9%
  • Nissebrygg 4,5%
  • Nissefar fatlagret 2013 7%
  • Halvors Jul 8%

Eik & Tid har med seg:

  • Julerukkis – Nordisk surøl med rugbrød, kirsebær og krydder. Fatlagret 3 mnd. 4,3%
  • Syr – Nordisk rått surøl brygget med einerlåg, kveik, husets gjærkultur. Fatlagret 6 mnd. 4,5%

Nøgne Ø har med seg:

  • JuleQuad – Belgisk Quadruppel 10%
  • Hvit Jul – Belgisk Wit 4,5%
  • Special Holiday Ale – Winter Ale 8,5%

7 Fjell har med seg:

  • 7 Sorter – Christmas Ale 6,5%
  • Sinterklaas – Belgian Christmas Ale 7,7%
  • Grevinnen – Light Christmas Ale 4,7%
  • Hovmesteren – Dark Christmas Ale 4,7%

Grünerløkka Brygghus

  • Løkka Julebokk- Dobbelbokk 7,1 %
  • Backyard Hero- Akevittfatlagret Dobbelbokk 7,1 %
  • Fatlagret Løkka Jul 2015- Dark Ale 4,7 %
  • Vinter Ale 2015 – Dark Ale 5,2 %
  • Og et utvalg av det vi ellers produserer!

 

 

Grünerløkka Brygghus ser dagens lys

Det dekkes til fest!

I bryggeriet er vi veldig glad i  å kombinere øl og mat, og det er alltid god stemning når det settes ut langbord og gjøres i stand til fest ellerjulebord. Vi har satt opp en spennende ølmeny til hver rett, smakt oss gjennom maten og ølet for å finne den aller beste kombinasjonen og selvsagt gjort det ekstra hyggelig i bryggeriet for denne ene spesielle kvelden. I løpet av arbeidsdagen står vinylspilleren på og vi kommer også i den riktige stemningen. I kveld kommer en ny gruppe med forventnigsfulle og festsemte mennesker som skal avholde årets firmafest hos oss. Hver kveld det dekkes til fest på bryggeriet er spesiell. Vi vil gjøre vårt aller beste for at alle har det bra, og vi storkoser oss også. For dette er noe vi som jobber her faktisk setter veldig stor pris på også.

Å jobbe i et bryggeri handler nemlig om lidenskapen for smaksopplevelser, og lidenskapen for godt håndverk. Med dette som utgangspunkt vil vi gjøre det vi kan for å skape god stemning i bryggeriet. Vi er stolte over vårt håndtverk, og vi vil fortelle det vi kan kan, skape entusiasme og ekte ølglede. Når vi får muligheten til å inspirere og se folk sette pris på de gode smaksopplevelsene er vi veldig fornøyde. Det er akkurat slik det skal være en sen kveld i november!

Maten som serveres er tre retters meny fra kjøkkenet til Grünerløkka Brygghus pub, tradisjonell julemat med en egen kreativ vri. Det leveres også mat fra Vespa & Humla, her er det julemat med en sydeuropeisk vri. I restauranten benyttes rotisseriet, der and og landkylling blir grillet over lang tid, for å få mye smak og samtidig bli skikkelig saftige! Når man velger julebordmeny eller festmeny velger man blant de ulike alternativene til et av de to stedene. Disse menyene endres i takt med sesong, og akkurat nå er det jo naturlig å fokusere på tiden mot jul!